0
0,00 lei
Mini Cart
  • Coș de cumpărături gol.

    Niciun produs în coș

Pregătirea fișierului pentru print

În vederea pregătirii fișierului pentru print, vom lua în calcul mai multe variabile în funcție de modalitatea de print. Este foarte important să țineți cont de informațiile de mai jos pentru a vă bucura de un produs finit excelent.

Informații generale 
Noi acceptăm doar fișierele ready to print în următoarele formate :
.pdf – Adobe Reader
.tiff – generat fara compresie

În cazul în care doriți să realizăm noi aranjarea în pagină, este necesar fișierul vectorial :
.cdr – Corel Draw cu fonturi convertite la curbe
.ai – Adobe Illustrator cu fonturi convertite outline
.eps – Encapsuled PostScript

Fișierul pentru tipar poate fi trimis și în următoarele formate însă nu ne asumăm răspunderea în ceea ce privește calitatea printului :
.psd – Adobe PhotoShop
.jpg – generat la calitate maximă

Rezoluția imaginilor trebuie să fie de minimum 150 dpi iar formatul de culoare utilizat să fie CMYK. În cazul în care se va folosi RGB în loc de CMYK vor apărea diferențe vizibile de culori între imaginea transmisă și materialul printat. Trebuie avut în vedere că monitoarele văd imaginile în format RGB nu CMYK !
Fișierul pentru tipar nu trebuie să conțină semne sau linii de tăiere.
În cazul în care doriți să trimiteți fișiere editabile, avem nevoie și de o imagine în format .jpg pentru previzualizare.

Odată ce a fost confirmat Bunul de tipar (fișierul grafic), acesta intră în lucru și nu se mai poate modifica nimic la el decât în cazul unei noi comenzi.
Recomandăm să citiți de mai multe ori tot ceea ce ați „desenat” astfel încât să nu existe greșeli de culori, de dactilografiere și nu numai.
Fișierele se vor transmite în format arhivat (.rar, .zip), folosind wetransfer.com
Recomandăm să aveți o schiță pe foaie astfel încât să nu reveniți de prea multe ori la grafică pentru a nu pierde timpul.
Pentru prelucrarea fișierelor care nu îndeplinesc toate condițiile atât cele specificate mai sus cât și cele de mai jos, se va percepe o taxă suplimentară pentru DTP în valoare de 35 lei + TVA.

Realizare grafică
La cerere oferim servicii de grafică. Prețul acestui serviciu diferă în funcție de produsul finit și de dificultatea lucrării.
Se acceptă 2-3 modificări la macheta inițială, având posibilitatea la mai multe modificări cu un cost de 10 lei + TVA / modificare.
Grafica va fi trimisa pe email în format vectorial și vă aparține în totalitate.

Print digital si offset

În momentul în care doriți crearea unei cărți de vizită sau a unui material publicitar (flyere sau pliante) trebuie să parcurgeți 6 pași simplii :
1. Stabilirea dimensiunii finită a materialului dorit (ex.: pentru cărți de vizită în Romania, dimensiunea cea mai folosită este 50×90 mm).
2. Stabilirea unui bleed pentru tăiere între 3 și 5 mm pe fiecare latură. Prin bleed ne referim la extinderea design-ului față de dimeniunea finită dorită. Recomandăm să îl setați de la bun început.
3. Niciodată să nu fie elemente importante din grafică fix lângă margini. Se poate lua în vedere o margine de siguranță extra de 3 mm.
4. Recomandăm grafică fără fonta plină pentru a evita cazurile în care există erori de tăiere.
5. În cazul în care aveți de printat o revistă sau un material cu mai multe pagini, fișierul grafic trebuie să conțină toate paginile incluse în grafica ready to print, cu excepția coperții care trebuie trimisă într-un fișier separat.
6. Dacă doriți o hârtie specială față de cele specificate pe site, vă rugăm să specificați acest lucru în formularul de comandă sau să trimiteți o cerere de ofertă.

Producție publicitară

În momentul în care doriți tipărirea unui banner, a unui autocolant sau a oricărui material de format mare, trebuie să parcurgeți 4 pași simplii :
1. Stabilirea dimensiunii finită a materialului dorit (ex.: 150 x 100 cm).
2. Stabilirea unui bleed pentru tăiere de 2 cm pe fiecare latură. Prin bleed ne referim la extinderea design-ului față de dimeniunea finită dorită. Recomandăm să îl setați de la bun început.
3. Optează pentru folosirea unui font ușor de citit de la orice distanță.
4. Rezoluția minimă pentru tipar outdoor este de 150 dpi, pentru tipar indoor este de 200 dpi iar pentru mesh este de 72 dpi.

Link download programe :

Adobe Reader : https://get.adobe.com/ro/reader/
Adobe Ilustrator : https://www.adobe.com/ro/products/illustrator.html
Adobe Photoshop : https://www.photoshop.com/
CorelDraw : https://www.coreldraw.com