pregatirea fisierului pentru print - Pregatirea fisierului pentru print
decembrie 7, 2018 Blog Niciun comentariu

In vederea pregatirii fisierului pentru print, vom lua in calul mai multe variabile in functie de modalitatea de print. Este foarte important sa tineti cont de informatiile de mai jos pentru a va bucura de un produs finit excelent.

Informatii generale
Noi acceptam doar fisierele ready to print in urmatoarele formate :
.pdf – Adobe Reader
.tiff – generat fara compresie

In cazul in care doriti sa realizam noi aranjarea in pagina, este necesar fisierul vectorial :
.cdr – Corel Draw cu fonturi convertite la curbe
.ai – Adobe Illustrator cu fonturi convertite outline
.eps – Encapsuled PostScript

Fisierul pentru tipar poate fi trimis urmatoarele formate insa nu ne asumam raspunderea in ceea ce priveste calitatea printului :
.psd – Adobe PhotoShop
.jpg – generat la calitate maxima

Rezulutia imaginilor trebuie sa fie de minimum 300 dpi iar formatul de culoare utilizat sa fie CMYK. In cazul in care se va folosi RGB in loc de de CMYK vor aparea diferente vizibile de culori intre imaginea transmisa si materialul printat. Trebuie avut in vedere ca monitoarele vad imaginile in format RGB nu CMYK !
Fisierul pentru tipar nu trebuie sa contina semne sau linii de taiere.
In cazul in care doriti sa trimiteti fisiere editabile, avem nevoie si de o imagine in .jpg pentru previzualizare.

Odata ce a fost confirmat Bunul de tipar (fisierul grafic), acesta intra in lucru si nu se mai poate modifica nimic la el decat in cazul unei noi comenzi.
Recomandam sa cititi de mai multe ori tot ceea ce ati „desenat” astfel incat sa nu exista greseli de culori, de dactilografiere si nu numai.
Fisierele se vor transmite in format arhivat (.rar, .zip), odata cu lansarea comenzii sau pe email via wetransfer.
Recomandam sa aveti o schita pe foaie astfel incat sa nu reveniti de prea multe ori la grafica pentru a nu pierde timpul.
Pentru prelucrarea fisierelor care nu indeplinesc toate conditiile atat cele specificate mai sus cat si cele de mai jos, se va percepe o taxa suplimentara pentru DTP in valoare de 35 lei + TVA.

Realizare grafica
La cerere oferim servicii de grafica. Pretul acestui serviciu difera in functie de produsul finit si se poate configura direct de pe pagina produsului.
Putem realiza contracost simulare in 2D si 3D pentru toate machetele grafice.
Se accepta 2-3 modificari la macheta initiala.
Grafica va fi trimisa pe email in format vectorial si va apartine in totalitate.

Print digital si offset

In momentul in care doriti crearea unei carti de vizita sau a unui material publicitar (flyere, pliante) trebuie sa parcurgeti 6 pasi simplii :
1. Stabilirea dimensiunii finita a materialului dorit (ex.: pentru carti de vizita in Romania dimensiunea cea mai folosita este 50×90 mm).
2. Stabilirea unui bleed pentru taiere intre 3 si 5 mm pe fiecare latura. Prin bleed ne referim la extinderea design-ului fata de dimeniunea finita dorita. Recomandam sa il setati de la bun inceput.
3. Niciodata sa nu fie elemente importante din grafica fix langa margini. Se poate lua in vedere o margine de siguranta extra de 3 mm.
4. Recomandam grafica fara fonta plina pentru a evita cazurile in care exista erori de taiere.
5. In cazul in care aveti de printat o revista sau un material cu mai multe pagini, fisierul grafic trebuie sa contina toate paginile incluse in grafica ready to print, cu exceptia copertii care trebuie trimisa intr-un fisier separat.
6. Daca doriti o hartie speciala fata de cele specificate pe site, va rugam sa specificati acest lucru in formularul de comanda.

Productie publicitara

In momentul in care doriti tiparirea unui banner, a unui autocolant sau a oricarui material din productia publicitara trebuie sa parcurgeti 4 pasi simplii :
1. Specificatiile produsului (ex.: autocolant lucios, autocolant mat, laminare lucioasa, laminare mata, etc.)
2. Stabilirea dimensiunii finita a materialului dorit (ex.: 150 x 100 cm).
3. Stabilirea unui bleed pentru taiere de 2 cm pe fiecare latura. Prin bleed ne referim la extinderea design-ului fata de dimeniunea finita dorita. Recomandam sa il setati de la bun inceput.
4. Opteaza pentru folosirea unui font usor de citit de la orice distanta.
5. Rezolutia minima pentru tipar outdoor este de 150 dpi, pentru tipar indoor este de 200 dpi iar pentru print mesh este de 72 dpi.

Sisteme expozitionale
In momentul in care doriti un sistem expozitional, fie el rollup, fie popup spider, trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi in functie de sistemul expozitional dorit :
1. Pentru Rollup si X Banner trebuie in bleed de 2 cm pe fiecare latura, logo-urile si elementele importante trebuie sa fie la o distanta de 2 cm fata de margini, in partea de sus sa existe un spatiu de 7 cm pana la primul element grafic iar in partea de jos este important sa nu puneti informatii esentiale la o inaltime mai mica de 10 cm.
2. Pentru Masa de sampling, People Stopper, Rame Click, este suficient un bleed de 2 cm pentru fiecare margine. Dimensiunile sunt afisate pe pagina fiecarui produs.
3. Pentru sistemele PopUp si Steaguri expozitionale, putem trimite fisiere PDF cu macheta de care va puteti folosi pentru a realiza grafica.

Produse personalizate

In cazul produselor personalizate categoria Promotionale, respectiv categoria Evenimente unde de cele mai multe ori se doreste personalizarea cu logo, acesta trebuie sa fie obligatoriu in format vectorial editabil (.cdr, .ai). In cazul in care fisierele trimise ( logo, text, etc ) nu sunt vectoriale se va percepe o taxa suplimentara de 200 lei + TVA pentru a le transforma in vector.

Link download programe :

Adobe Reader : https://get.adobe.com/ro/reader/
Adobe Ilustrator : https://www.adobe.com/ro/products/illustrator.html
Adobe Photoshop : https://www.photoshop.com/
CorelDraw : https://www.coreldraw.com

In cazul in care doriti sa achizitionati licente pentru programele de mai sus, ne puteti contacta.

Scris de cucerneala